Spørgsmål

Spørgsmål

Hvad er reumatologiske sygdomme?

Ordet gigt bruges bredt om sygdomme i bevægeapparatet samt om en række sygdomme, der kan påvirke led, blod, kar og indre organer. Reumatologi er læren om gigtsygdomme, og en speciallæge i reumatologi, en reumatolog, diagnosticerer og behandler disse sygdomme.

Sygdommen kan komme til udtryk på mange måder. Gigtsygdomme og sygdomme i bevægeapparatet giver ofte smerter i led, sener og muskler, og leddene kan være hævede. Man kan opleve almen svækkelse i form af træthed, man kan have feber og tabe i vægt. Reumatologiske sygdomme kan påvirke huden og indre organer som lunger, hjerte, lever og nyrer. Nervesystemet kan også være påvirket.


Hvordan bestiller jeg tid?

For at bestille tid skal man først have en henvisning fra egen læge. Herefter kan man ringe til klinikken i telefontiderne og bestille en tid hos lægesekretæren. Det skal klarificeres, at henvisningen fra egen læge tager omtrent 1 dag at blive modtaget i systemet. Det er derfor ikke muligt at bestille en tid lige efter at have talt med egen læge.


Hvor ligger klinikken?

Reumatologisk klinik Østerbro ligger på det østlige hjørne af Telia Parken på Østerbro. Se venligst kontakt for mere information.


Hvad skal jeg huske til den første konsultation?

Først og fremmest skal du medbringe dit sundhedskort, en liste over den medicin, du anvender, og resultater fra tidligere undersøgelser, hvilket kan være tidligere røntgenscanninger, mm. Herudover anbefaler vi, at du har reflekteret over hvilke symptomer du har, så du kan beskrive dem nøjagtigt til reumatologen.


Hvad gør jeg, hvis jeg ikke husker min tid eller vil aflyse den?

Det er muligt at ringe til klinikken i telefontiderne for at informere lægesekretæren om ændringer eller andre forespørgsler. Ringer man udenfor ventetiderne, eller svares der ikke i telefontiderne, opfordres man til at lægge en besked med ændringen/forespørgslen samt telefon- og personnummer.


Hvad gør jeg, hvis jeg bare lige har et hurtigt spørgsmål til lægen?

Det er muligt at bestille en telefontid med lægen, hvis der er tale om et kort spørgsmål, der ikke ville kræve konsultation gennem fremmøde. Dette skal gøres gennem lægesekretæren, og du skal derfor ikke ringe direkte til lægen.


Hvordan kan min sygdom blive behandlet i denne klinik?

Vi diagnosticerer og behandler reumatologiske sygdomme. Vi følger patienter, som går til kontrol med deres sygdom hos os. Behandlingen kan bestå i vejledning om øvelser, træning og forebyggelse, ligesom vi kan give medicin som tabletter eller i form af indsprøjtninger i muskler og led. Læs mere under behandlingsmetoder.


Kan jeg godt bestille tid uden en henvisning?

Klinikken kan godt modtage patienter uden en henvisning, men i dette tilfælde er patienten selv nødt til at betale for konsultation samt behandling. Patienten er altså ikke længere en offentlig patient, men en privatpatient. Prisen varierer efter behandling. 


Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil klage?

Ønsker du at klage, kan et klageskema på borger.dk udfyldes. Se mere under praktisk information.


Hvordan behandler I mine persondata?

Reumatologisk klinik Østerbro er i overensstemmelse med Persondataforordningen fra den 26. maj 2018. Læs mere om Persondataforordningen under praktisk information.